Op maat gevoelde emoties

by JvT

Vorig jaar hadden mijn neef en ik nieuwe emoji’s bedacht, met de oorspronkelijke emoji’s als uitgangspunt. Dit omdat zijn gezicht zoveel meer rijke zeggingskracht heeft dan die getekende figuurtjes. Kijk maar eens even.

ios_emoji_smiling_face_with_open_mouth

Dit…

IMG_5187

…werd dit. Een poel van emoties, nietwaar?

WinkEmoji1Dit…

IMG_5185

…werd dit gezicht. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar dit is precies hoe ik me voel als ik een boek aan het afmaken ben en het wel ok gaat, maar niet heel ok, en dat de man die als een broer voor je is bij je op bezoek komt. Zo’n rijke ambivalentie.

face-with-stuck-out-tongue-and-tightly-closed-eyes

Dit…

IMG_5186

…draaide hier op uit. Zeg zelf: een foto van een gezicht zegt meer dan duizend emoji’s. Toch?

Kortom: Ik hoop dat ik binnenkort het gezicht van mijn neef custom kan gebruiken, op Facebook, in Whatsapp en verder alle sociale media die ons gegeven zijn in dit aardse tranendal.